Slaapproblemen

Heeft u of uw kind moeite met inslapen? Wordt u of uw kind regelmatig wakker en lukt het moeizaam om weer in te slapen? Of bent u of uw kind telkens te vroeg wakker met het gevoel niet uitgerust te zijn, met als gevolg slaperigheid en weinig energie overdag?

 

Met 4 contactmomenten weer grip op slaap; goed slapen kunt u leren!
Slaapoefentherapie (0-18 jaar) bij POH is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. 

24 uurs visie

Met een 24-uurs aanpak zoekt de slaapoefentherapeut samen met u, vanuit een positieve invalshoek naar oorzaken op biologisch, psychologische en sociaal vlak. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende redenen van klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

Brede kijk op kinderslaap

Kinderhersenen zijn continu in ontwikkeling. Een kind slaapt in zijn eigen leeftijdsafhankelijke ritme. Bij POH worden slaapproblemen als onderdeel van het dagelijks functioneren van zowel ouders als het kind behandeld. Een gezins- en omgevings- ( school en werk) gerichte aanpak dus.

 

De behandeling

Therapeutische gesprekken, met als doel de slaapproblemen helder te krijgen, deze te plaatsen binnen het 24 uursritme van dag- en nacht, op te lossen of beter te hanteren.


Cognitieve gedragstherapie  insomnia(CTG-i), Acceptance en Commitment Therapie (ACT) waardoor u meer inzicht krijgt over slapen en over uw gedachten, emoties en handelen             ( en/of die van uw kind) omtrent slaap. En hoe daar beter mee om te gaan.


Oefentherapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspanning-, adem- en aandachtstraining leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

 

Slaaphersteltraject bij Praktijk Oefentherapie Hoorn

Folder Slaapoefentherapie

Folder Slaapoefentherapie voor pubers en hun ouders

Folder voor kinderen met slaapproblemen ( en hun ouders)