Slaapproblemen

Heeft u moeite met inslapen? Wordt u regelmatig wakker en lukt het moeizaam om weer in te slapen? Of bent u telkens te vroeg wakker met het gevoel niet uitgerust te zijn, met als gevolg slaperigheid en een vermoeid gevoel overdag?

 

Stop nu met het tellen van schapen!
 
Met Slaapoefentherapie van POH  bent u in gemiddeld 9 behandelingen van uw slaapproblemen af.

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. 

 

24 uurs visie

De oefentherapeut benadert uw (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden uw onderliggende redenen van uw klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

 

De behandeling

Therapeutische gesprekken, met als doel de slaapproblemen helder te krijgen, deze te plaatsen binnen het 24 uursritme van dag- en nacht,  op te lossen of beter te hanteren.


Cognitieve gedragstherapie  insomnia, waardoor u meer inzicht krijgt over slapen en over uw gedachten, emoties en handelen omtrent slaap. En u leert daar beter mee om te gaan.


Oefentherapeutisch lichaamswerk, door middel van ontspanning-, adem- en aandachtstraining leert u weer in balans, tot rust en in uw kracht te komen.

 

Slaaphersteltraject bij Praktijk Oefentherapie Hoorn

www.slaapoefentherapie.nl

Folder Slaapoefentherapie

Folder Slaapoefentherapie voor pubers en hun ouders

Folder voor kinderen met slaapproblemen ( en hun ouders)