Ziekte van Parkinson

Heeft u de ziekte van Parkinson en bent u onzeker over uw mogelijkheden om te bewegen. Ervaart U problemen met dagelijkse bewegingen zoals lopen, omdraaien in bed, opstaan uit een stoel en fietsen. Of heeft u problemen met inslapen, doorslapen (door pijn of verkramping) en ervaart u slaperigheid overdag?

 

Bij POH gaat het erom dat u zich zo goed mogelijk in het dagelijks leven kunt blijven bewegen , dat u op een verantwoorde manier actief blijft en uitgerust wakker wordt. Bewegen en goed slapen hebben heeft een positieve uitwerking op uw gezondheid.

De juiste zorg op de juiste plek, voor slim, veilig, functioneel en met plezier bewegen en slapen!

 

Aanpak

POH biedt in samenwerking met Guido van Hemessen, aangesloten bij Parkinsonnet, gespecialiseerde zorg. 

Een behandeling dient niet als vervanging van medicijnen of een operatie. Wij helpen u om makkelijker, zekerder en vrijer te gaan bewegen . U leert uw mogelijkheden beter kennen en uw zelfvertrouwen groeit .

_____________________________________________________________________

Naast een goede voorlichting ondersteunen wij u in het onderhouden of opbouwen van de conditie, verminderen van pijnklachten, het beïnvloeden van valangst en slaapproblemen. Omdat slaapproblemen zo ingewikkeld zijn en een grote invloed hebben op het dagelijks leven, is het belangrijk dat ze goed in kaart worden gebracht. Alleen dan kan een passende behandeling worden ingesteld.

_____________________________________________________________________

De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie en hoe ver Parkinson zich bij u ontwikkeld heeft. Wanneer nodig wordt uw partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

 

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten (o.a. neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen).

Het netwerk streeft ernaar dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de beste zorg krijgt die mogelijk is. 

 

Voor meere informatie https://www.parkinsonnet.nl/