Baltraining

POH stabiliteit & balans

 

Last van een rug die zo nu en dan opspeelt? Stabiliteits(balans)training met de Swissbal kan een uitkomst bieden in het vergroten van de rugbelastbaarheid. Niet alleen tijdens het werk, maar ook thuis en in uw vrije tijd.

Stabiliteit is een belangrijk item binnen de oefentherapie. Waar het om verbeteren van de houding, motoriek en/of prestaties gaat, staat de stabiliteit van de romp centraal. Bij iedere trek- duw- en/of tilbeweging dient de romp krachtig en stabiel te zijn. Een diversiteit aan oefeningen, in verschillende uitgangshoudingen met o.a. een Swissbal zorgen voor een toename van uw “robuustheid”. 

De basis van trainen met een Swissbal ligt daarnaast ook in actieve ontspanning.

“De ideale houding is fysiologisch gezien de houding die met een minimum aan spierspanning optimaal is aangepast aan de omgeving”.

 

Voorbeelden van klachten waarbij de balans en stabiliteit verstoord zijn:
Stress Burn-out Fibromyalgie
Spanningshoofdpijn Hyperventilatie Overbelaste spieren
Verkramping A-specifieke rugklachten Verstijving wervelkolom
Verstijving gewrichten Post-operatieve klachten  

 

POH begeleidt u tijdens een actief oefenprogramma, met een strategische aanpak in de stabiliteitstraining. Met deze groepstraining van max. 5 deelnemers,  verbetert u de coördinatie en het uithoudingsvermogen van de diepe rompspieren en werkt u tegelijkertijd aan een actieve ontspanning.

Wanneer: dinsdagochtend 10.00-11.00

Kosten : 10 rittenkaart €90